HTML

Pátfalvai receptek

Apátfalviak receptjeit gyűjtöm össze. Elsősorban tájjellegű (pátfalvai) finomságokat szeretnék megjeleníteni. Szigeti Gyögy: Fejezetek Apátfalva néprajzából című könyvében összegyüjtött ételeket ismertetem, ill a nagymamám 1925-től írodott (eredeti) süteményes recept füzetéből szemezgetek. Emellett ide várom a faluból mások nagymamájának is a remekeit. . .

Utolsó kommentek

Nagymamám recept füzete

2007.11.02. 16:51 andreas

A nagymamám süteményes füzete.
Ebből fogom sorban kiírni a recepteket. A recepteket amelyekről nem tudom mennyire apátfalviak, mennyire ismertek más vidéken. Biztosan terjedtek már a múltszázad elején is szájról-szájra, faluról-falura a finomabb sütemények készítési módjai. 
Egyet tudok: egy fiatal apátfalvi lány kezdte lejegyezni - 1925. február hó 11 -től, - akit Herczeg Piroskának hívtak. Ő volt az anyai nagymamám - Csala Károlyné.
Jegyzeteit szöveghűen másolom majd, ragaszkodva az eredetihez. Lehet, hogy lesznek szavak melyek ma már furcsán hangzanak - de lehet értelmezni. Az esetleges hibákat nem tudom korrigálni, mivel én nem értek a sütéshez.

Szólj hozzá!

Címkék: nagymamám receptfüzete

A bejegyzés trackback címe:

https://patfalvairecept.blog.hu/api/trackback/id/tr26216249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása